Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

Bra Owls och Tigers, dags för Boro

CupspelPosted by Leffan Wed, October 28, 2015 18:44:41

Bara tre lag från The Championship, andradivisionen, och hela 13 från Premier League är med i åttondelsfinalerna som spelas i Ligacupen. Fyra matcher avgjordes i går och övriga fyra i kväll. Lyckligtvis kan det vara tre lag kvar från den lägre divisionen även när kvartsfinalerna spelas i mitten på december. För vilket lag man än håller på så är cupturneringar alltid roligare om lag från lägre serier skräller och går långt.

I går fick Arsenal stryk av Sheffield Wednesday, nia i The Championship, och Leicester åkte ut mot tvåan Hull i andradivisionen efter straffar. Wednesday med smeknamnet Owls (Ugglorna) slog alltså ut Premier League-motstånd precis som Hull med smeknamnet Tigers (Tigrarna). I kväll kan Middlesbrough fullborda succén för de tre lagen från The Championship. Boro, fyra i serien, har dock en tuff uppgift, man möter i fyran i PL, Manchester United, på bortaplan. Men om United gör som många lag i PL plägar hitta på i Ligacupen, ställa upp med ett b-betonat lag, så har Boro en bra chans att skrälla och ta sig till kvarten.

Laget från nordöst kan hämta styrka i det faktum att Sheffield W och Hull lyckades vända trista trender mot sina motståndare. Sheffield Wed hade före mötet i går fem förluster av fem möjliga i Ligacupen mot Arsenal medan Hull bara vunnit en av fyra kamper mot Leicester. Middlesbrough har liknande svag statistik mot Man Utd, bara en vinst på sju möten i Ligacupen. Men deras kollegor i samma serie visade i går att trender är till för att brytas.

I cupspel är det ju också trevligt om favoriter och topplag åker på däng av laget som är förlusttippat. Det hände i ytterligare en match i går då Chelsea åkte ut på straffar mot Stoke. I den fjärde matchen var Evertons avancemang mot Norwich mer väntat.

Om överraskningarna ska fortsätta i kväll så bör alltså Middlebrough slå Man Utd, vidare ska Bournemouth piska Liverpool borta, Aston Villa åka till Southampton och slå ut hemmalaget och Crystal Palace plocka ner PL:s serieledare Manchester City på deras eget gräs.

Om detta händer så är det 50-procentig chans att Ligacupen får en ny slutsegrare. Stoke, Sheffield W, Middlesbrough och Aston Villa har vunnit förr, men däremot inte Bournemouth, Hull, Crystal Palace och Everton. De fyra förstnämnda har tillsammans åtta slutsegrar i Ligacupen som nu är inne på sin 56:e upplaga.

Om Liverpool går vidare så behåller laget chansen att vinna Ligacupen för nionde gången. Reds nuvarande åtta pokalvinster är överlägset flest, Aston Villa är tvåa på listan med fem vinster i denna cup, lika många som Chelsea.  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post1004