Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

Kan de engelska lagen skrälla?

CupspelPosted by Leffan Tue, April 26, 2016 18:21:57

England mot Spanien i både Champions League och Europa League. Och de spanska lagen är favoriter. Men klart mindre än om matcherna spelats för ett par månader sedan. Både Manchester City och Liverpool har hyggliga chanser att eliminera Real Madrid respektive Villarreal.

Man City och Liverpool har gjort sin plikt och avancerat till semifinal i Champions League och Europa League och därmed gjort situationen klart bättre för England i kampen mot Italien gällande antalet platser i Champions League. Men inget är så bra så att inte kan bli bättre. Det vill säga avancemang till final och slutseger.

Men inget av lagens spelare har just det i huvudet inför första semifinalen i CL, Man City-Real i kväll och EL, Villarreal-Liverpool på torsdag. Nu gäller bara att fokusera på matchen och motståndet och göra allt för att vinna.

Manchester City saknar visserligen mittfältsmotorn Yaya Toure i dagens match men han har inte nått några högre höjder denna säsong. Viktigast för City är att lagets bäste utespelare, Kevin de Bruyne, är med. En annan viktig faktor är att försvarsresen Vincent Kompany kan medverka, och så verkar bli fallet.

City har agerat piggare och mer alert på sistone än på flera månader. Kanske är det semi-uppgiften i CL som fått laget att varva i gång och kvartsfinalvinsten mot PSG som stärkt självtilliten. Så ojämnt och emellanåt trögt som laget spelade för ett par månader sedan hade inte dugt mot Real, men nu finns en reell chans till skräll. Okej, inte jättestor men chansen har väl på några veckor stigit från 25 procent till 40 i alla fall.

Liverpool stod för en bragdartad insats mot Borussia Dortmund i kvartsfinal när laget tog sig till semi i Europa League. Det har säkert ökat tron på att en final är möjlig. Det blir tufft mot Villarreal som gör en stark säsong i Spanien och som i dagsläget är fyra i tabellen. Liverpool är bara sjua i Premier League men har gjort sina bästa matcher denna säsong mot riktigt bra lag. Och ett sådant är Villarreal.

Liverpool har stegrat sin form senaste veckorna och kommer allt närmare det spel som managern Jürgen Klopp vill se. Reds störs dock av dopningsfallet med Mamadou Sakho och av att spelare som Jordan Henderson och Divock Origi är borta på grund av skada. Men trots många skador denna säsong så har truppen visat sig hålla god klass. Och kan anfallstrion Philippe Coutinho, Roberto Firmino och Daniel Sturridge visa bästa form och samspel så kan Villarreal få det svårt.

Det spanska laget är trots allt knapp favorit men inte med så mycket, låt oss säga 53-47 i procent.  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post1100