Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

Nämn bara kontraktets längd

BeteendenPosted by Leffan Mon, March 04, 2013 15:42:03

Varför har inte spelare lärt sig att svara smart på frågor om rykten som säger att en annan klubb, ofta större, vill ha dem. I dag ger deras svar ofta ryktena ännu mer fart och ökar samtidigt oron i deras egen klubb.

När en spelare har en stark period i Premier League kommer ofrånkomligt artiklarna i engelska tidningar om att andra klubbar är ute efter denne. Ofta är det texter som i bästa fall är rykten men då och då finns det substans i påståendena.

När ryktet väl är i svang så får den aktuelle spelaren emellanåt frågan om denne kan tänka sig att flytta. Spelaren svarar då ofta ungefär så här: Just nu är jag tillfreds med att spela i min nuvarande klubb men i fotboll vet man aldrig vad som kan hända. Spelaren dementerar således inte ryktena, utan lämnar i stället en dörr öppen för mer ryktesspridning. Som i sin tur bara är till nackdel för spelarens klubb - och för honom själv.

Varför kan klubbarna inte lära spelarna att svara på ett mer ryktes-desarmerande sätt.

Ungefär så här: Jag har kontrakt med min klubb till (exempelvis) 2016. Nästa fråga.

Då har spelaren varken sagt det ena eller det andra. Inte ljugit och inte startat en massa spekulationer. Och om alla spelare börjar säga så här så är det ännu svårare för tidningar och andra att lägga in en egen tolkning i meningen. Det blir bara en floskel, som i det här fallet är till gagn för det egna laget och spelaren själv.

  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post235