Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

Dunderduell i CL i kväll

CupspelPosted by Leffan Tue, March 05, 2013 17:46:37

Kvällens Champions league-match mellan Manchester U och Real Madrid har hur många infallsvinklar som helst. En är enviget mellan lagens bossar Alex Ferguson, Man U och José Mourinho, Real. Duon hade ju otaliga duster när Mourinho var manager i Chelsea. Man minns också när Mourinho sprang längs linjen på Old Trafford som en galning när hans Porto eliminerat Man U i åttondelsfinalen i CL 2004. Nu är det dags för ny åttondelsfinal. Blir det samma visa igen eller är det Fergusons tur att jubla?

I kväll är det också första gången Cristiano Ronaldo återvänder till Manchester efter flytten från United till Real Madrid 2009. Ska bli intressant att se hur hemmapubliken tar emot honom (burop eller applåder?) och hur klarar världsstjärnan pressen att spela på sin gamla hemmaarena igen. Rykten florerar dessutom om att portugisen åter blir United-spelare nästa säsong.

I United får troligen Ryam Giggs spela, åtminstone lär han få hoppa in, och därmed delta i sin 1000:e match i karriären. Få förunnat att nå det otroliga landmärket. Han har spelat 931 matcher för Man U, 64 för Wales och fyra för Storbritanniens OS-lag. Han har skrivit på för en 24:e säsong i United (2013/14) och fyller 40 år under det spelåret. Han lär inte nå 1000 matcher för United men gör han mål nästa säsong i Premier League så har han gjort mål i alla 22 säsonger som PL existerat. Om Man U vinner ligan i år så blir det Giggs 13:e PL-titel. Man han vill nog helst av allt ha en Champions League-titel till, han har hittills två segermedaljer hemma i prisskåpet.

Efter 1-1 i första mötet så har hemmalaget (på papperet) knapp fördel nu. Men för United gäller det att få stopp på Ronaldo och den emellanåt underskattade men ack så giftige Angel di Maria. Man U måste med största sannolikhet göra mål i matchen, kanske två eller till och med tre för att gå vidare för Real lär säkert göra ett eller två - minst. Så det krävs att Robin van Persie och Wayne Rooney är på sitt allra effektivaste humör för speciellt många chanser lär de inte få.

Det lär bli en hejdundrande match med häftiga dueller överallt på plan. Jag tippar 2-2 och därmed inga engelska lag kvar till kvartsfinalerna i CL (Arsenal åker garanterat ut mot Bayern München) vilket inte hänt sedan 1996.

Real Madrid har inte vunnit Champions League sedan 2002 och Uniteds senaste triumf härrör från 2008 så båda lagen är riktigt sugna på slutvinst i turneringen. Även det bäddar för en gigantisk satsning från båda håll i matchen som kommer att följas av hundratals miljoner fotbollsfans runt hela klotet.

  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post239