Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

Inför tre uppskjutna matcher

Inför PL-matcherna 12/13Posted by Leffan Tue, May 07, 2013 16:51:33

Tisdag

Manchester C-West Bromwich:

Man C har länge i praktiken varit klart för Champions League nästa säsong och en seger i kväll gör saken även matematiskt säkerställd. West Brom lär varken avancera eller rasa neråt i tabellen utan stannar nog på sin åttondeplats. Det är klubbens högsta placering sedan 1980/81 då man kom fyra. Man C är riktigt starkt hemma och det vassare laget och med tanke på att de ljusblå säkert har mer motivation så bör det resultera i en hemmavinst med två-tre mål.

Wigan-Swansea:

Ännu en måste-match för Wigan i kampen för att fixa nytt kontrakt. Det krävs troligen seger för att laget ska ha en rimlig chans att hänga kvar. Formen och poänghungern är god, fyra pinnar på de två senaste matcherna. Efter Ligacupvinsten 24 februari har Swansea slappnat av helt och bara vunnit en av åtta ligaduster. Det behövs nog några poäng till för att sluta på övre halvan. Motivationen att hänga kvar är givetvis större och även om Swansea är ett bättre lag så lär Wigan ge allt och kämpa ner dem.

Onsdag

Chelsea-Tottenham:

En kolossalt viktig match i Champions League-plats-kampen. Vinner Chelsea så är saken klar för deras del, då är de blå sex poäng före Tottenham med två matcher kvar - och med minst 17 måls bättre målskillnad. Förlorar Tottenham så är det ändå inte kört, laget är då två poäng bakom Arsenal inför de två slutomgångarna. Vinner däremot Tottenham så har de 68 poäng, samma som Chelsea och en pinne mer än Arsenal. Då blir det ett sanslöst nervpirrande drama på slutet. I onsdagens Londonderby har Chelsea fördel av hemmaplan och en utmärkt form men nackdel av ett tungt spelprogram som slitit hårt på truppen. Tottenham kan hämta självförtroende av några bra resultat på sistone även om spelet haltat en del. Det blir garanterat en tajt match där en briljant insats eller ett misstag kan avgöra. Ska vi gissa att Mata i Chelsea och Bale i Tottenham nätar och ger slutsiffran 1-1.

  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post344