Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

Inför 37:e omgången

Inför PL-matcherna 12/13Posted by Leffan Fri, May 10, 2013 08:30:31

Lördag

Aston Villa-Chelsea:

Otrolig viktig batalj där bägge lagen siktar på seger. Aston Villa slåss för nytt kontrakt och en vinst säkrar det. Chelsea vill hamna på Champions League-plats och en trepoängare säkerställer den detaljen. Båda är i bra slag och fulla av självförtroende. Chelsea är det bättre laget men hade tuff holmgång mot Tottenham i onsdags medan Villa vilade. Lagens möte i höstas vann Chelsea med hela 8-0 så A Villa är säkert otroligt revanschsuget. 1-1?

Söndag

Stoke-Tottenham:

Stoke behöver en pinne till för att garantera nytt kontrakt medan Tottenham måste vinna för att ha chans på Champions League-spel nästa säsong. Stoke har vaknat till i grevens tid och tagit sju poäng i de tre senaste kamperna. Tottenham har inte förlorat i ligan sedan 17 mars. Båda lagen spelar rak fotboll, Tottenham med lite mer finess och klass. Stokes erkänt fina kämpatag är också en faktor att beakta. Det blir jämnt men gästerna tar det med uddamålet.

Everton-West Ham:

Everton har en mini-chans att bli femma och nå Europa League-plats. Laget kommer att ge allt för det och vill också vinna denna match eftersom den är David Moyes sista på Goodison som manager för laget. Han tar över Manchester U nästa säsong. West Ham har blott ära att spela för och är bara i halvdan form. Det mesta talar för att Everton fixar komfortabel seger, de blå har bara förlorat en gång hemma denna säsong. 2-0?

Fulham-Liverpool:

Två lag med väldigt lite att spela för. Fulham kan i värsta fall behöva en poäng för att rädda kontraktet medan Liverpool fortfarande har en liten möjlighet att passera rivalen Everton i tabellen. Fulham var uselt senast och vill skärpa sig och avsluta hemmaspelet med seger. Liverpool är upp och ner och gör ena matchen sex mål och går mållöst matchen därpå. Motsvarande dust har de två senaste säsongerna slutat 1-0 och 2-5. Svårsiat med andra ord.

Norwich-West Bromwich:

Norwich har existensen att slåss för medan West Brom inte har något konkret att kämpa för, mittabellplatsen är klar. Hemmalaget är bara tre pinnar ovanför nedflyttningsstrecket och måste ur sin svacka som bara gett fyra poäng på de sex senaste matcherna. Gästerna har sällan gjort något extra de senaste månaderna och verkar nöjda med årets insats. Konstigt om inte Norwich tar fram blåstället och plockar de tre livsnödvändiga pinnarna.

Queens PR-Newcastle:

Mot nedflyttningsklara QPR måste Newcastle ta tre poäng annars är risken stor att man får följa med ned i The Championship. Det ser dock inte ljust ut med tanke på formen, laget har 1-10 i mål och bara två poäng på de fyra senaste i ligan. QPR har inte vunnit sedan början på mars och Newcastle bör ha goda chanser att förlänga den sviten. Gästerna vann med 1-0 hemma i höstas, man skulle vara jublande glada för samma resultat nu.

Sunderland-Southampton:

Sunderland har 38 poäng och Southampton 39 och båda behöver fler för att slippa att åka ur. Två nervösa rödvitrandiga lag kommer att kämpa om varje grässtrå för att fixa poäng. Båda lagen har tappat formen och inte övertygat på slutet. Räkna med en tillknäppt tillställning som antingen slutar 0-0 eller där ett misstag avgör åt något håll.

Manchester U-Swansea:

Det här blir Alex Fergusons sista match på Old Trafford som manager för Manchester U. Efter 26,5 år vid rodret avgår han efter denna säsong. Vilket lag han än tar ut så kommer den elvan att ge järnet för att Ferguson ska få avsluta hemma med en seger. Swansea kan lira boll men när den röda maskinen mullrar i gång, med en extra och annorlunda motivation, så kan walesarna inte stå emot. Man U vinner - klart.

Tisdag

Arsenal-Wigan:

Denna match spelas på tisdag eftersom Wigan är i FA-cupfinal i morgon, lördag. Arsenal måste vinna för att hålla Tottenham bakom sig i Champions League-striden och Wigan behöver tre poäng annars är nog nedflyttningen ett faktum. Wigan vann motsvarande match förra säsongen men den här gången blir det svårare. Ett heltänt Arsenal kommer att ge bortaförsvaret fullt upp från start. Wigan får finna sig i att åka dit med ett par mål.

Reading-Manchester C:

Man C är i FA-cupfinal i morgon lördag och spelar därför denna match på tisdagen. Reading är redan ur Premier League och har som enda hederssak kvar att göra en bra sista hemmamatch. Det lär knappast räcka mot Man C som är bättre än hemmalaget i alla lagdelar och på alla positioner. Kan emellertid bli en öppen och underhållande fajt. Ska vi tro på 1-3?

  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post349