Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

10 bästa mittbackarna

ListorPosted by Leffan Tue, September 10, 2013 14:58:28

Tio-bästa-listan över målvakter och ytterbackar är avklarad. I dag är det dags att lista de tio bästa mittbackarna i Premier League. Rankingen baseras på prestationer förra säsongen och till viss del i detta spelårs tre matcher. Några spelare deltog för lite förra säsongen för att kunna vara med nu men fortsätter exempelvis Kolo Touré i Liverpool och Nemanja Vidić i Manchester U som de börjat i höst så är de snart med bland de tio bästa. Men just nu är min ranking denna:

1. Jan Vertonghen, Tottenham.

Teknisk och elegant mittback som är placerings- och brytsäker. Han har bra spelsinne och är en fin passningsspelare som ofta startar ofta Tottenhams offensiv. Enda svagheten hos belgaren är att han emellanåt viker ned sig i närkamper.

2. Rio Ferdinand, Manchester U.

Fyller 35 år om två månader men verkar bara bli bättre. Ferdinand är majestätiskt lugn i alla situationer och står oftast rätt. Tuff i tacklingarna och bra i huvudspelet. Engelsmannen har problem i löpdueller och överskattar sin förmåga ibland.

3. Gary Cahill, Chelsea.

Cahill gör sitt jobb effektivt, säkert och med pondus. Han är ingen spelare som syns eller utmärker sig på något spektakulärt vis men är alltid på plats där han behövs. Kan få lite bekymmer med självförtroendet om det är något som råkar gå fel.

4. Vincent Kompany, Manchester C.

Var överlägset bäste mittback i PL för två år sedan men förra säsongen tappade han en del av sin magnifikt höga och jämna nivå. Är fortfarande bra på det mesta i sitt gebit men misstagen är fler än förr och mättnad skiner igenom då och då.

5. Chico Flores, Swansea.

Spanjoren är tuff, stark och en bollvinnare av rang. Han läser spelet bra och kommer därför ofta rätt i positionerna. Bildar tillsammans med Ashley Williams ett av PL:s bästa mittlås. Är lite långsam i vändningarna.

6. Phil Jagielka, Everton.

Jagielka är lite av samma andas barn som Cahill. Han gör sitt jobb i det tysta och för det mesta perfekt. Hade nog sin bästa säsong 2012/13 och var utmärkt nästan jämt. Lite klen i luften och är inte någon vinthund.

7. Michael Dawson, Tottenham.

Inte den största talangen man har tagit karriären så långt det har varit möjligt. Dawson är orädd och smäller på i närkamperna. Duktig i höjdduellerna och är ofta en blockerande mur när motståndarna skjuter. Tenderar att chansbryta med luckor hemåt som följd.

8. Laurent Koscielny, Arsenal.

Ser lite avig ut och kan verka osäker. Men Koscielny har sakta men säkert blivit en gedigen mittförsvarare som bryter bra och kommer rätt till bollen. Kan bli en aning vårdslös ibland och dra på sig onödiga frisparkar.

9. Robert Huth, Stoke.

Ett hänsynslöst berg till mittback som det gör ont att möta. Huth är tuff, brytsäker och vass i luftspelet. Tysken är dessutom ett starkt anfallsvapen på fasta situationer. Är inte speciellt snabb och måste emellanåt ta till ojustheter för att inte bli ifrånsprungen.

10. Gareth McAuley, West Bromwich.

Har på ålderns höst (33 år nu) fått sitt genombrott i PL. Nordirländaren fixar sin upgift i match efter match utan större misstag. Är lugn och förivrar sig inte i brytningarna. McAuley är bra i luften men kan ha lite problem med små, snabba spelare.  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post575