Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

10 bästa yttrarna/yttermittfältarna

ListorPosted by Leffan Thu, September 19, 2013 14:35:15

Tio-bästa-listorna över målvakter, ytterbackar och mittbackar är klara. I dag är det dags att lista de tio bästa yttrarna/yttermittfältarna i Premier League. Rankingen baseras på prestationer förra säsongen och i detta spelårs fyra matcher. Några spelare deltog för lite förra säsongen för att kunna vara med på listan. Så just nu är min ranking denna:

1. Andros Townsend, Tottenham.

Var på framgångsrikt lån hos Queens PR förra säsongen och är tillbaka fylld av energi och spring i benen. Townsend har det mesta i repertoaren. Yttern är kvick, bra på att dribbla och har ett mäktigt skott. Känns som han kan bli en ny Gareth Bale.

2. Theo Walcott, Arsenal.

Ordnade sitt bästa målresultat förra spelåret och målsinnet fortsätter att utvecklas. Få spelare hinner med Walcott när han sätter fart och han har blivit bättre på att tajma sina löpningar. Det taktiska kunnandet har också blivit större. Snart komplett.

3. Eden Hazard, Chelsea.

Började strålande i Chelsea i fjol, hade en svacka på våren men verkar nu vara tillbaka i bästa slag. Hazard är lurig, skicklig på att ta sig förbi sin motståndare, är en bra passningsspelare och hygglig målskytt. Lite klen i hemjobbet.

4. Antonio Valencia, Manchester U.

Hade en mellansäsong senast men i höst känns ecuadorianen igen. Få yttrar jobbar så hårt som Valencia och han är ständigt involverad i både försvar och attacker. Han slår precisa och härligt skruvade inlägg - bättre än de flesta.

5. David Silva, Manchester C.

Ingen renodlad kantspelare men utgår ofta därifrån. Silva kändes mätt 2012/13 men är åter hungrig på framgång. Spanjoren är ett spelgeni med centrala genomskärare som specialitet. Kan luckra upp ett försvar med en kroppsfint och en passning.

6. Jordan Henderson, Liverpool.

Trivs bäst centralt på mittfältet men har spelat mycket på kanten och gjort det väl. Henderson sticker inte ut men är ganska bra på allt inom fotboll. God passningspelare och målskytt men hans främsta egenskap är det osjälviska hårda jobbet.

7. Hatem Ben Arfa, Newcastle.

Stor talang med läckra dribblingar och hårda skott som spetskunskaper. Har tidigare säsonger i Newcastle bara sporadiskt visat toppform. Men i höst har Ben Arfa blommat ut rejält och håller hittills hög nivå i alla matcher.

8. Matt Jarvis, West Ham.

Slog mest inlägg av alla yttrar i fjol i PL men ingen medspelare lyckade sätta passningarna i mål. Inte Jarvis fel som fortsatt denna säsong med sina patenterat snabba ryck som tar honom förbi de flesta backar och öppnar för vassa inlägg.

9. Wayne Routledge, Swansea.

Var länge en dussinspelare i PL och nådde aldrig den potential som han visade som ung. I Swansea har Routledge äntligen hittat rätt och yttern passerar försvarare både via dribblingar och snabba ruscher. Lite bättre målskytte behövs.

10. Alexander Kacaniklic, Fulham.

Svensken har slagit igenom i landslaget och är i princip ordinarie i Fulham. Är på väg mot något stort. Bjuder ibland på härliga ruscher med lite finter och tricks inblandade. Är dock ojämn och behöver spä på med självförtroende och muskler.  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post595