Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

PL-pejl, omg 6. Tack West Ham - och vad är det som händer?

PL-pejlPosted by Leffan Mon, September 21, 2015 20:11:35

Efter blott fem omgångar av Premier League började man bäva att det skulle bli en repris på förra säsongen då Chelsea ryckte tidigt och lekte hem mästartiteln. Den här gången var det Manchester City som hotade att göra samma sak. Men i helgen fick laget pisk hemma av West Ham som därmed räddade spänningen i ligan (åtminstone ett tag till) och på kuppen tog sig Londonlaget upp på tredje plats i tabellen.

Efter fem omgångar hade Man City fem segrar och 15 poäng och var fem pinnar före Arsenal och Manchester United och hela elva poäng före Chelsea, de tre förmodade titelkonkurrenterna. I sjätte omgången väntade hemmamatch mot West Ham för Man City och inte kunde väl mittabellstippade Hammers följa upp de båda bortasegrarna mot Arsenal och Liverpool med att också slå serieledaren borta? Jodå, West Ham kunde och hela ligan andades ut och tackade för hjälpen till fortsatt spänning i toppen. Man Utd är nu bara två poäng bakom Man City och några andra lag närmade sig också toppen.

På tal om West Ham så var det nog gigantiska odds på att laget skulle vinna sina tre första bortamatcher där Arsenal, Liverpool och Man City väntade. En satsad tia på det hade nog gett ett antal tusenlappar tillbaka.

För övrigt är det många saker som händer i PL som är oväntade och kanske till och med sensationella. För vem hade trott att bottentippade Leicester skulle vara det enda obesegrade laget efter sex omgångar, vara fyra i tabellen, vända flera underlägen till segrar och poäng och skugga Man City i toppen? Inte jag i alla fall. Ett spel på det hade säkert gett fin utdelning det också.

Och vem hade trott att Riyad Mahrez, offensiv spelare i Leicester skulle toppa skytteligan efter sex omgångar. Hans fem nätkänningar matchas bara av Callum Wilson, forward hos nykomlingen Bournemouth. Wilsons topplacering i skytteligan är lika förbluffande. Nästan lika överraskande är det att en annan nykomling, Watford, har en spelare som tryckt in fyra mål, dessutom en ganska okänd lirare vid namn Odion Ighalo.

Det finns en hel del annat som förvånar. Som att Liverpool efter sex omgångar är på 13:e plats med två nykomlingar före sig i tabellen. Ännu mer skrällartat faktum är att regerande mästaren Chelsea är på 15:e plats med alla tre nykomlingarna före sig. Nykomlingen Watfords plats på övre tabellhalvan är också oförmodad liksom Southamptons kräftgång nära botten.

Det är riktigt lattjo att PL bjuder på så många oanade händelser. Är väl inte helt otänkbart att det fortsätter. I så fall är det inget att förvånas över om jumbon Sunderland bortaslår Man Utd i nästa omgång eller att Odion Ighalo gör hattrick för sitt Watford mot Crystal Palace eller att Liverpool och Chelsea åker på nya plumpar hemma mot bottenkämpande Aston Villa respektive borta mot nästjumbon Newcastle.  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post976