Leffans fotbollsblogg

Leffans fotbollsblogg

Om bloggen

Premier League i synnerhet och brittisk fotboll i allmänhet. Dessutom regler, taktik, listor, spelares kunnande och brister och mycket mera. För konstruktiva och genomtänkta synpunkter på mina inlägg mejla fotboll@skaskriva.com

PL-pejl, omg 7. Gjorde supermånen PL-spelarna mån- och målgalna?

PL-pejlPosted by Leffan Sun, September 27, 2015 13:06:17

Tack månen! För vad kan det annars ha varit än fullmånen och nuvarande så kallade supermånen som fick spelarna i Premier League att gå bananas och vräka in mål i går. De blev helt enkelt mångalna (målgalna?) eller så insåg de plötsligt att de är i underhållningsbranschen och mål är ju fotbollens största underhållnings-faktor.

Denna säsong har Premier League varit sällsynt målsnål. I de sex första omgångarna gjordes blott 2,43 mål i snitt per match. Lägsta snittsiffran för en hel PL-säsong är 2,48 och kom 2005/06. I de 60 första matcherna detta spelår noterades sju 0-0-drabbningar och tolv kamper som slutade 1-0. I går var det inte tal om denna måltorka på någon av arenorna. Lagen och spelarna i de 16 lag som var i elden fick i stället tokspelet och drämde in 35 mål, ett snitt på 4,38 mål per match, ett snitt som ytterst sällan uppnås i en PL-omgång. Endast Sunderland misslyckades med att näta, alla andra 15 lag hittade målet. Som sämst bjöds på tre mål i en match och som bäst på sju. Det var målfester utan dess like.

Men även om 35 mål på en speldag och ett snitt på 4,38 är en fin siffra och något man alltid vill se så är det långt från rekorden för en enda speldag. Rekordet i PL härrör från 8 maj 1993 då det gjordes 47 mål på nio matcher, ett snitt på 5,22 mål per dust.

Rekordet i högsta ligan (innan den kallades Premier League) inträffade 26 december 1963. Då spelades tio matcher och hela 66 mål gjordes, ett snitt på hela 6,6 mål per match. Bland resultaten fanns Fulham-Ipswich 10-1, West Bromwich-Tottenham 4-4 och West Ham-Blackburn 2-8.

På tal om målgalen så blev Arsenals Alexis Sanchez det i går. Han hittade inte nätet i någon av de första sex matcherna men i går blev det hattrick mot Leicester. Även storstjärnor som Wayne Rooney och Harry Kane satte sina första ligamål i går. Leicesters målkung denna säsong, Jamie Vardy, fortsätter att göra mål, två till i går vilket innebär ensam ledning i skytteligan med sex mål.  • Comments(0)//leffansfotbollsblogg.skaskriva.com/#post982